Verandervermogen onderzoek

Verandervermogen onderzoek

Hogere klantverwachtingen, nieuwe gezichten binnen je organisatie of de introductie van nieuwe processen en technologieën: binnen een organisatie zijn veranderingen aan de orde van de dag. Organisaties hebben te maken met een constant en steeds sneller veranderende omgeving. Daarom moet je als organisatie de juiste vaardigheden ontwikkelingen om juist in te spelen op ontwikkelingen en met veranderingen om te gaan.

Levert minimaal 15 verbeterpunten op

Inzicht binnen 3 weken

Vanaf €1.900 (excl. BTW)

Het verandervermogen is een vaardigheid die je als organisatie kunt ontwikkelen. Het is de mate waarin een organisatie kan omgaan met, en zich kan aanpassen op nieuwe ontwikkelingen en omstandigheden. Met andere woorden: hoe goed de organisatie is in het ontwikkelen van nieuw gedrag, hoe goed een organisatie is in veranderen. Het verandervermogen is een kerncompetentie voor iedere toekomstgerichte organisatie, en is essentieel voor succesvolle veranderingen.

Het verandervermogen is een vaardigheid die ontwikkeld kan worden. Jouw organisatie kan zijn verandervermogen dus verbeteren. Door je verandervermogen te meten, leer je hoe goed de organisatie is in het omgaan met veranderende wensen en omstandigheden in de markt. Het geeft inzicht in risico’s en valkuilen op de weg, waardoor je hier proactief op kunt inspelen in het veranderproces.

Iedere organisatie is anders, en heeft andere sterktes. Er is dus niet één oplossing om het verandervermogen te versterken. Een onderzoek naar verandervermogen geeft je inzicht in de aspecten binnen de organisatie die bijdragen aan het verandervermogen, en de aspecten die hier niet aan bijdragen. Zo weet je op welke vlakken verbetering nodig is, en kun je het verandervermogen van jouw organisatie gericht verbeteren!

Kies organisatieinzicht

Een onderzoek naar verandervermogen van OIZ helpt je om de fitheid van je organisatie op gebied van veranderen in kaart te brengen. Het geeft inzicht in de valkuilen en risico’s die kunnen ontstaan tijdens een veranderproces. Door op voorhand te onderzoeken wat het verandervermogen van je organisatie is, krijg je inzicht in deze valkuilen en risico’s en kun je proactief handelen. Zo maak je jouw organisatie fit for change.

Hoe werkt een verandervermogen onderzoek?

Het verandervermogen wordt aan de hand van 5 factoren, de change drivers, in één KPI samengevat. Middels een vragenlijst wordt gekeken naar de noodzaak, koers, veranderruimte, betrokkenheid en de organisationele belemmeringen die worden ervaren door medewerkers. Vervolgens wordt voor elk van deze change drivers een score berekend en vastgesteld welke van de factoren de meeste impact heeft door middel van driver analyse. Zo leer je hoe je het verandervermogen van je organisatie effectief kunt verbeteren. Indien gewenst kan het organisatie fitheidsonderzoek ook gecombineerd worden met het Medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Onderzoeken en ontzorgen, dat is wat we doen

Wij ontzorgen jou en je collega’s in alle facetten van het onderzoeksproces. Samen met jou bepalen we de onderzoeksopzet en welke inzichten het onderzoek moet opleveren. Wij stellen een korte, gebruiksvriendelijke vragenlijst op, die we voorleggen aan de medewerkers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het onderzoek representatief is voor alle medewerkers. De resultaten van het onderzoek rapporteren we in een online dashboard. Tevens wordt in samenwerking met de organisatie een diagnose gesteld, en worden concrete adviezen geboden voor de toekomst. We stellen begrijpelijke rapportages op die door iedereen gebruikt worden, van directeur, manager tot medewerker. In de rapportage focussen we op belangrijke verbeterpunten en concrete verbeteracties, zodat je meteen aan de slag kunt.

Meer informatie over dit product?

Interesse in een demo?

We zijn trots op onze klanten

Wij helpen je graag verder

Middels een onderzoek naar verandervermogen kunnen we jou helpen te ontdekken waar risico’s en valkuilen liggen bij veranderprocessen binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd hoe we je kunnen helpen grip te krijgen op een aankomend veranderproces in jouw organisatie? Neem contact met ons op!

EvertWeb

Evert Webers

CecileWeb

Cecile van Sambeek

Hebben we je interesse gewekt?

Logo_OIZ_groen-removebg-preview (1)
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Evert Webers

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-24721399

e.webers@etil.nl

Cecile van Sambeek

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-21867017

c.vansambeek@etil.nl

Demo aanvraag

Wil je meer te weten komen over onze oplossingen? Vraag een demo aan! We laten graag zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Informatie opvragen

Wil je graag wat meer weten over een bepaalde oplossing, of heb je een specifieke vraag? Laat hieronder een bericht achter en we komen zo snel mogelijk op je vraag terug!