Verandervermogen onderzoek

Hogere klantverwachtingen, personeelstekorten of de introductie van nieuwe processen en technologieën – slechts een paar van de vele ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat je organisatie zich effectief kan aanpassen? Met ons Verandervermogen onderzoek krijg je inzicht in hoe goed jouw organisatie kan omgaan met veranderingen én aan welke knoppen je moet draaien om dit te verbeteren.

Waarom het Verandervermogen onderzoek?

In een steeds sneller veranderende wereld is aanpassingsvermogen onmisbaar geworden. Gelukkig is het vermogen om je aan te passen een vaardigheid die je als organisatie kunt ontwikkelen. Door te onderzoeken hoe het staat met het verandervermogen van jouw organisatie, krijg je meer inzicht in op welke vlakken verbetering nodig is en kun je het verandervermogen van je organisatie gericht verbeteren. Door je verandervermogen te ontwikkelen, is je organisatie beter in staat om grote verandertrajecten door te voeren en ben je beter bestand tegen onverwachte invloeden van buitenaf.

Hoe werkt het Verandervermogen onderzoek?

Voor het Verandervermogen onderzoek leggen we onze gestandaardiseerde online vragenlijst voor aan de medewerkers en managers van je organisatie. Hierbij kijken we naar vijf belangrijke factoren voor verandering, waaronder de ervaren noodzaak tot veranderen, de belemmeringen om te veranderen en de ruimte die men ervaart om veranderingen door te voeren. Aan de hand van een regressieanalyse geven wij inzicht in de impact van elke factor voor het verandervermogen, zodat meteen duidelijk wordt welke aspecten de meeste prioriteit verdienen.

Combineer met een medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het Verandervermogen onderzoek kan ook goed worden gecombineerd met een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Hierbij meten we niet alleen de bekende KPI’s zoals algehele tevredenheid en de Net Promoter Score (NPS), maar richten we ons ook op de thema’s die invloed hebben op de tevredenheid van medewerkers. Zo krijg je inzicht in hoe je de tevredenheid van je medewerkers kunt verhogen en hoe je ze langer bij je kunt houden.

 

Meer info over het
Verandervermogen onderzoek?

Onderzoeken en ontzorgen, dat is wat we doen

Wij ontzorgen jou en je collega’s in alle facetten van het onderzoeksproces. Samen met jou bepalen we welke inzichten het onderzoek moet opleveren en komen we tot de meest geschikte onderzoeksaanpak. Vervolgens stellen wij in nauw overleg de vragenlijst of het interviewscript op en zorgen we ervoor dat de vragen ook écht antwoord geven op wat je wilt weten. Tijdens het veldwerk houden we je op de hoogte van de voortgang en delen we desgewenst tussentijdse resultaten. Afhankelijk van jouw wensen, rapporteren we de analyseresultaten in een visueel aantrekkelijke tekstrapportage of een online dashboard. We zorgen voor een begrijpelijke rapportage met concrete aanbevelingen, zodat je direct aan de slag kunt.