Medewerkerstevredenheids-
onderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Er is maar één manier om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen: door ze te betrekken! Klinkt simpel toch? Helaas komt het nog maar al te vaak voor dat medewerkers zich niet gehoord voelen, niet lekker op hun plek zitten en uiteindelijk kiezen voor een andere baan. En dat wil je natuurlijk niet als werkgever. Want de mensen die dagelijks fluitend naar hun werk gaan zijn de mensen die ervoor zorgen ervoor dat jouw organisatie succesvol is en blijft.

Levert minimaal 15 verbeterpunten op

Inzicht binnen 3 weken

Vanaf €1.900 (excl. BTW)

Medewerkers vinden het belangrijk om van betekenis te kunnen zijn voor de organisatie waar ze voor werken. Een medewerker die het gevoel heeft ertoe te doen, die zich gezien en gewaardeerd wordt en de vrijheid krijgt voor eigen initiatief zal een gelukkige medewerker zijn. En gelukkige medewerkers doen met liefde een stap extra als het een keer nodig is.

Het behoeft eigenlijk weinig uitleg waarom het monitoren van medewerkersbetrokkenheid zo belangrijk is. Medewerkers die lekker in hun vel zitten dragen op vele manieren bij aan het succes van jouw onderneming. Hun creatieve ideeën zorgen voor meer innovatie, ze zullen zich minder vaak ziek melden, zijn loyaal en bevelen jou als werkgever, of het product dat je verkoopt, aan bij anderen. Om zeker te weten hoe het ervoor staat met medewerkersbetrokkenheid in jouw organisatie, is het zaak om niet eenmaal, maar doorlopend de tevredenheid van je medewerkers te blijven meten.

Kies organisatieinzicht

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) van OIZ helpt je om écht te luisteren naar je medewerkers. Het geeft inzicht in hoe tevreden medewerkers zijn en of ze zich betrokken voelen bij de organisatie. Wij vertalen hun feedback naar acties waarmee hun betrokkenheid aantoonbaar stijgt.

Hoe werkt een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Bij het meten van medewerkerstevredenheid kijken we niet alleen naar betrokkenheid en algehele tevredenheid. Om medewerkers bevlogen te houden is het belangrijk om erachter te komen wat ze écht drijft en motiveert. Daarom kijken we ook naar onderwerpen als leren en ontwikkelen, de stijl van leidinggeven, loopbaan, teamgevoel en mobiliteit. Eigen inbreng is meer dan welkom! Zijn er voor jouw organisatie nog andere onderwerpen die je belangrijk vindt? Dan kunnen wij deze ook verwerken in het onderzoek.

Het onderzoek kan ook worden gecombineerd met een Verandervermogen Onderzoek. Daarmee krijg je inzicht de Net Change Factor – dit is het vermogen van de organisatie om te veranderen in één objectieve score – en hoe deze is opgebouwd. Het biedt concrete handvatten om het verandervermogen van je organisatie te verbeteren. Zo krijg je door middel van één vragenlijst inzicht in de medewerkersbetrokkenheid en fitheid van de organisatie.

Onderzoeken en ontzorgen, dat is wat we doen

Wij ontzorgen jou en je collega’s in alle facetten van het onderzoeksproces. Samen met jou bepalen we de onderzoeksopzet en welke inzichten het onderzoek moet opleveren. Vervolgens stellen wij een korte, gebruiksvriendelijke vragenlijst op, die we voorleggen aan de medewerkers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het onderzoek representatief is voor alle medewerkers. De resultaten van het onderzoek rapporteren we in een online dashboard. We stellen begrijpelijke rapportages op die door iedereen gebruikt kunnen worden, van directeur, manager tot medewerker. In het rapportage-dashboard focussen we op belangrijke verbeterpunten en concrete verbeteracties, zodat je direct aan de slag kunt.

Meer informatie over dit product?

Interesse in een demo?

We zijn trots op onze klanten

Wij helpen je graag verder

Benieuwd naar hoe wij jou met belangrijke inzichten over de tevredenheid, drijfveren en motivatiefactoren van medewerkers binnen jouw organisatie kunnen helpen? Heb je vragen, of wil je misschien gewoon even kennismaken?

 

Neem dan contact met ons op!

EvertWeb

Evert Webers

CecileWeb

Cecile van Sambeek

Hebben we je interesse gewekt?

Logo_OIZ_groen-removebg-preview (1)
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Evert Webers

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-24721399

e.webers@etil.nl

Cecile van Sambeek

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-21867017

c.vansambeek@etil.nl

Demo aanvraag

Wil je meer te weten komen over onze oplossingen? Vraag een demo aan! We laten graag zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Informatie opvragen

Wil je graag wat meer weten over een bepaalde oplossing, of heb je een specifieke vraag? Laat hieronder een bericht achter en we komen zo snel mogelijk op je vraag terug!