Imago onderzoek

Imago onderzoek

Welk beeld wil jij als organisatie uitstralen naar de buitenwereld?  En komt dat beeld overeen met het beeld dat mensen daadwerkelijk van je hebben? Imago is een groot goed voor organisaties. Het kan je maken of breken.

Levert minimaal 15 verbeterpunten op

Binnen 3 weken inzicht

Vanaf €1.900 (excl. BTW)

Imago onderzoek is doorgaans grootschalig, maar kan ook toegespitst worden op een imago campagne voor een bepaald product of specifieke afdeling van je organisatie. Wij analyseren lopende imago campagnes en onderzoeken of, en welk effect deze hebben bij jouw doelgroep. Ook geven we aanbevelingen voor het opzetten van nieuwe imago campagnes.

Een concurrentie analyse kan interessante inzichten geven in imago, naamsbekendheid en merkbekendheid. Heb jij in beeld wie jouw belangrijkste concurrenten zijn, en hoe jouw imago, naam en product zich verhoudt tot deze bedrijven? Door te weten op welke punten je lijkt op je concurrenten, maar vooral ook waar jullie verschillen, kun je gericht actie gaan ondernemen.

Imago heeft niet alleen betrekking op (potentiële) klanten, maar ook op jouw medewerkers. Herkennen zij zich in het imago dat jij wilt uitstralen? En kunnen ze een actieve rol spelen in het uitdragen van dit beeld? Om een imago campagne te laten slagen is het belangrijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Betrek jouw medewerkers daarom altijd in de stappen die je neemt.

Kies organisatieinzicht

Met imago onderzoek brengen we helder voor je in beeld hoe het gesteld is met jouw imago, merk- en naamsbekendheid. Het brengt alle aspecten hiervan binnen relevante doelgroepen in beeld. Zo wordt duidelijk wat het imago binnen deze doelgroepen is, en op welke punten actie nodig is om je imago te verbeteren.

Hoe werkt een imago onderzoek?

Imago verbeteren begint met een gedegen onderzoek. Een imago onderzoek bij OIZ begint altijd met  onderzoeken welke spontane gedachten en gevoelens de doelgroepen hebben bij jouw organisatie. Daarnaast brengen we in kaart met welke imago-aspecten jouw organisatie wordt geassocieerd, en met welke niet. Door middel van congruentie-analyse (is er gelijke afstemming in wat iemand denkt, voelt en doet?) brengen we in beeld hoe het imago in de verschillende groepen verschilt of overeenkomt. Door het gewenste beeld te vergelijken met het beeld dat interne en externe doelgroepen hebben van je organisatie, weet je precies in welke doelgroepen en op welke punten je moet bijsturen. Ook kunnen we – als benchmark – het imago van je belangrijkste concurrenten onderzoeken.

Onderzoeken en ontzorgen, dat is wat we doen

Wij ontzorgen jou en je collega’s in alle stappen van het onderzoeksproces. Samen met jou bepalen we de onderzoeksopzet, de doelgroepen en welke elementen van het imago worden onderzocht. Het onderzoek levert een helder overzicht op van het imago van je organisatie, en de sterke en zwakke punten daarin. We rapporteren de resultaten in een online dashboard, waarin je gemakkelijk vergelijkingen kunt maken tussen doelgroepen. Ook geven we concrete aanbevelingen voor het onderhouden en verbeteren van het imago van jouw organisatie. De handvaten die we je geven zijn door iedereen goed te begrijpen en toe te passen. Zo weet je zeker dat al jouw medewerkers op een eenduidige manier kunnen bijdragen aan een positieve en goede uitstraling van jouw organisatie.

Direct inzicht hoe wij versterken en verbeteren?

Deze klanten gingen je voor

Wij helpen je graag verder

Een imago kan je maken of breken en is daarom een groot goed voor jouw organisatie. Nieuwsgierig naar hoe wij met gedegen onderzoek het imago van jouw organisatie kunnen verbeteren? Heb je vragen, of wil je misschien gewoon even kennismaken?

 

Neem dan contact met ons op!

EvertWeb

Evert Webers

CecileWeb

Cecile van Sambeek

Hebben we je interesse gewekt?

Logo_OIZ_groen-removebg-preview (1)
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Evert Webers

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-24721399

e.webers@etil.nl

Cecile van Sambeek

Heb je vragen of kan ik ergens anders mee helpen? Bel of mail gerust!

06-21867017

c.vansambeek@etil.nl

Demo aanvraag

Wil je meer te weten komen over onze oplossingen? Vraag een demo aan! We laten graag zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.